tirsdag den 28. december 2010

kursus i lineføring og AG med Sanne Ammitzbøll


For længe, længe siden meldte Freddy og Jeg os til kursus i fri ved fod/lineføring ved Heidi Pedersen http://www.123hjemmeside.dk/rebild-highland Heidi er en super hundefører og ligger i den absolutte top indenfor lydighed i DK. Så jeg var lidt nervøs over at komme med så ung og uerfaren en hund. Freddy plejer jo kun at kunne koncentrere sig i ca. 5 min ad gangen, så tænkte bare "6 timers kursus aldrig ville komme til at gå" og ydermere ene fremmede hunde, førere og så et helt nyt sted. Vi kan gå ca. 5 skridt med fuld fokus, så synes det ville virke lidt tamt!!! Men arrangøren Tine Elmann skulle også ha`hendes unge border på 7 mdr. Meg med og hun påstod at de kun kunne gå et eneste skridt. så om ikke andet var vi da 2 i samme båd.

Kurset blev afholdt på Kærgaards hundepension som har egen hal og gode indendørs faciliteter. Skønt hundene i pauserne ikke behøver at sidde og fryse i en kold hal, men kan sidde varmt og godt i et opvarmet lokale.

Hallen

Vi var vel omkring 12 hunde i alle aldre, niveauer og racer. Vi lagde ud med at stille op i en rundkreds uden hund og fik hver udleveret 2 billeder at hunde som går lineføring. Alle i forskellige racer og med hver sin udstråling. Vi snakkede om billederne og skulle til sidst tænke over hvordan vi selv ville, at vores lineføring skulle se ud. Dernæst skulle der nogle hunde på banen. A-hundene (DCH program) lagde ud med "fri ved fod" og vi andre kunne følge med i Heidis rettelser og kommentarer. Dernæst var det c-hundene og til sidst de helt unge.


Jeg forventer af min lineføring, at hunden først og fremmest er glad og ser glad ud. Dernæst har kontakt fra første skridt. Freddy er trænet op på klikker og vi startede i sin tid vores lineføring med et 1/2 skridt "ud i luften" Når han kunne holde kontakten der, ja så kunne jeg ta`et helt skridt osv. Hvis fokus ikke er der fra start stopper jeg øvelsen og starter forfra. Sådan mener jeg øvelsen indlæres bedst. Det mente Heidi heldigvis også. Hun mente også jeg sagtens kunne gå lidt længere end de 5 skridt og ikke behøvede at hjælpe Freddy helt så meget som jeg gør. Ydermere viste hun mig præcist hvor min "godbids hånd" skulle placeres for Freddy ikke går for langt fremme. Da freddy og Jeg var igennem vores første sektion med Heidi tror jeg faktisk vi gik 10 skridt uden godbid i hånden, så det var totalt sejt.


Prøv lige at se hver der er totalt stolt over at være på hans første kursus:0)))

Et af vores problemer i træningen har været at Freddy ikke rigtig gider legetøj. Dette gør træningen lidt svær, da hunden hurtigt kører død i godbidder og også har brug for noget leg som belønning. Freddy elsker at lege med mig uden legetøj, hvor han hopper og springer, gøer og knurrer som en gal, imels jeg mosler lidt med ham og får en masse blå mærker og en`gang en enkelt blodtud;0)) Dette synes Heidi er alletiders belønning og en god mulighed for at få ham lidt op i "drift" (hader det ord) lad os kalde det gear eller humør!!! Så det var bare alletiders. Nu har jeg da en anderledes form for belønning!!!


Over middag havde vi noget om kontakt. Her lokker jeg for meget. Freddy er moden til jeg afventer at han selv tager kontakt og det gør han jo ofte. vi skulle gå henover en masse legetøj som peb når vi trådte på det. Her var det så dejligt at ha`en hund som ikke tænder helt vildt på sådan noget:0)) Freddy gik lige oven i en piv frø uden at opdage det. Vi kom ligeledes ind på ekstern belønning, hvor belønningen lægges bag hunden. Dette kunne freddy fra første forsøg. Gad vide hvem der har lært ham det!!!


Vi lavede til slut en del fællesøvelser med afstand til hunden. Stå ovelse hvor man går rundt om hunden og ind imellem hinanden. Freddy har kun lige lært at stå så blev lige foran. Det var ved at være sent og kunne godt se han var ved at være træt. Vender lige ryggen til ham et øjeblik og da jeg vender mig om imod ham igen, er han hoppet op i min stol og havde lagt sig. Så kan man vel sige at han selv havde valgt at kurset var slut for denne gang. Åhhhh så sød han dog er:0)))


Mig og min bette sheltie!!! Han er bare sød..

Freddy klarede bare dagen så flot og var så stolt når han fik ros. Der var ingen problemer med de andre hanner, som han godt kan være noget usikker overfor. Men hvad skal man også med dem...Freddy elsker tæver og mennesker;0)) Han nød at ha`en hel dag i centrum, med mig helt for sig selv. Det var uden tvivl et super fedt kursus med Heidi. Lineføring er ikke bare at traske frem og tilbage, men en kæmpe øvelse med 100 vis af små elementer. 2 år kan det ta`at indlære en ordentlig lineføring. Så er det sørme godt Freddy ikke er så gammel endnu;0)) Vi havde det hyggeligt og sjovt og lydighed er langt fra noget kedeligt noget som "bare skal proppes" ind i hovedet på hunden!!!


Her viser Sanne at lineføring slet ikke er uden action og er en halvfarlig sport!!!!!

Nogle impulsive personer mente at nu hvor Sanne Ammitzbøll alligevel var i Vendsyssel, ja hvorfor så ikke afholde et bette AG aftenkursus. Der blev lige hurtigt skrabt nogle interesserede sammen og det blev sat i værk. Jeg "smuttede" lige de 35 km hver vej for at hente Molly som var ovenud tilfreds med udsigten til en gang agility. kurset blev lidt blandet handling med fokus på forkryds og førerens placering. Små elementer sammen med Sanne og en bane magen til i den anden ende, hvor vi selv kunne øve det vi lige havde gennemgået. Det er lige sådan noget træning jeg har brug for. Sanne var super nærværende og altid go for en kommentar af de mere humoristiske. Imponerende når man tænker på hun selv havde været på kursus hele dagen!!!


En dag med hund, hund og endnu mere hund..... som Ole Henriksen siger det.....I LOVE IT!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar